Glasparelen en glasparelstralen.

Glasparelstralen wordt ook wel parelen genoemd en is een bijzondere variant van stralen. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van perslucht vermengd met glasparels om zo het object schoon te stralen. Deze kleine stukjes glas zorgen voor een perfect glad resultaat.

Bij het parelen van metalen objecten krijgt het metaal een egale matgrijze kleur. In veel gevallen hoeft na het glasparelstralen dan ook geen extra verflaag of coating meer aangebracht te worden. Het object ziet er immers al fantastisch uit na deze behandeling.

Perfect glad en egaal oppervlak

Glas parel stralen wordt vaak gekozen wanneer een lage ruwheid van het oppervlak gewenst is. Na het glasparelen van metalen oppervlakken ontstaat namelijk een perfect glad en egaal, matgrijs oppervlak.

Deze techniek kan bij zowel grote als kleine objecten toegepast worden. Door het stralen is het immers geen probleem om in moeilijke hoekjes en kantjes te komen.

Stralen met de fijne hand

In onze glasparelcabine stralen wij met name producten waarbij een fijne hand is vereist. Denk hierbij aan kunstwerken, kleien objecten, autovelgen, fijn staal zoals motorframes, oldtimers en aluminium onderdelen. Na het glasparelstralen kunnen objecten eventueel nog verder worden bewerkt door middel van spuiten, coaten of lakken.

Buijs Project beschikt over een glasparelcabine van 6 meter lang, 2 meter breed en 2 meter hoog.

Houten meubilair glasparelen

Naast metalen stralen wij in onze glasparelcabine onder andere ook (hardere) houtsoorten. Dit is de ideale manier om houten meubelen te restaureren. Waar voorheen uren geschuurd moest worden, kunnen nu op een hele snelle en dus voor u goedkopere manier objecten worden gerestaureerd. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om meubelen met fineer afwerkingen te parelen. Na het parelen zijn de meubelstukken geschikt voor uw eigen nieuwe afwerking.

Meer over het stralen van houten meubilair

Wilt u meer informatie?
Vraag een offerte aan.

Persoonlijk advies? Bel ons op +31 (0)164 66 03 70
Offerte aanvragen