Keramisch parelen en keramisch stralen.

Keramisch stralen werkt in tegenstelling tot glasparelen met keramische parels. De ‘breakdown-rate’ van keramische parels ligt een factor 50 lager dan glasparels, waardoor gegarandeerd kan worden dat altijd met zuiver ronde parels (circa 100 micron) wordt gewerkt.

Het resultaat hiervan is direct zichtbaar. Keramisch parelen bereikt namelijk een nog veel gladder en meer zijdemat resultaat.

De perfecte methode voor hygiëne oppervlakken.

Ook zijn keramisch geparelde oppervlakken goed schoon te maken. Ideaal natuurlijk als er in uw bedrijf wordt gewerkt met bijvoorbeeld voedingsmiddelen of medicijnen. Keramisch parelen heeft zich namelijk bewezen in industrieën waarbij vervuiling van microbiële aard is zoals de machinebouw voor de voedingsmiddelen- en de farmaceutische industrie.

RVS parelen

RVS producten krijgen door keramisch parelen een uniforme satijnglans afwerking met een lage ruwheid tot wel onder de 1,0-1,5 micron. Door deze lagere ruwheid zijn de oppervlakken beter te reinigen en zijn de rvs-producten veel minder gevoelig voor corrosie in buitentoepassingen. Ook alle lasverkleuringen en lichte oneffenheden en beschadigingen verdwijnen door het parelen. Keramisch parelen is hiermee dus geschikt voor rvs producten die een hoge cosmetische waarde moeten hebben.

Buijs Project beschikt over 1 van de grootste keramisch parel cabines van het land. Onze cabine is 4 meter breed, 4 meter hoog en 17,5 meter lang! Hierdoor kunnen wij zeer grote rvs constructies en frames parelen.

Bekijk de mogelijkheden

De voordelen van keramisch parelen bij ons.

  • Er wordt altijd gestraald met zuiver ronde parels vanwege de lage ‘breakdown-rate’ van keramische parels.
  • Keramisch parelen is volledig vrij van ijzer door middel van magneten in de straalmiddel reinigingsinstallatie. Er is dus geen risico op verontreiniging.
  • Keramisch parelen zorgt voor een mooie egale finish (satijnglans).
  • Ruwheden < 1 µm zijn haalbaar (afhankelijk van de beginstaat van het materiaal).
  • Keramisch parelen is zeer geschikt voor RVS oppervlakken in de voedingsmiddelenindustrie en bij farmaceutische bedrijven.
  • In onze keramisch parelcabine worden enkel non-ferro materialen gepareld, zodat de kans op verontreiniging met ferro-metalen nihil is.

Wilt u meer informatie?
Vraag een offerte aan.

Persoonlijk advies? Bel ons op +31 (0)164 66 03 70
Offerte aanvragen